Friday, June 19, 2020

Tuinkas ACD Prestige, opbouw


Nu kan eindelijk het opbouwen beginnen. In de handleiding staat keurig met letters aangeduid welke profielen je nodig hebt. Handig! Jammer dat die letters niet op de dozen staan, dus alles zoeken op basis van lengte en vorm. Maar dat lukt. 

Steeds verzamelen wat nodig is. Even naar de opmerkingen kijken en dan dat deel bouwen.

De 4 zijkanten in elkaar. Rechtop zetten en aan elkaar bouten, frame van het dak maken en deze gaat er bovenop. Paar boutjes, goed lezen, vergeet de wachtboutjes niet!

Die wachtboutjes brachten me op een idee...in elk profiel maar wat extra boutjes geplaatst. Altijd makkelijk om later nog eens wat aan op te hangen.


Avond nummer 1:

Zoals al gezegd, eerst de zijkanten:

4 stuks, tegen elkaar en er staat een kaal frame:


Eerste volle werkdag:

Het frame staat, maar nog lang niet op zijn plaats.

We hebben veel tijd besteed aan de kas waterpas plaatsen.


Het stukje grond liep schuin, dus eerst het ding met een punt op de grond en de rest ophogen. Dat werkte niet want de andere kant kwam bijna 25cm boven het maaiveld uit.

Toen de eerste hoek wat ingegraven en vanuit dat punt met een laserlijn de kas waterpas gezet.

Met de laser vervolgens het andere einde +- 6 cm hoger geplaatst zodat er netjes een afschot is van +- 1%. Regenwater loopt nu mooi richting de afvoer.

 
Aangezien de kas op zeer zachte zandgrond komt te staan hebben we 6 emmers volgestort met beton. In het midden een regenpijpje zodat dit open blijft.

Eigenlijk hebben we dus de zes emmers mooi waterpas in de grond gezet. Kas er bovenop met de punten waar later de ankertjes komen mooi boven de regenpijpjes.


Even tijd voor bewondering:

en snel door met het glas er op. Eerst het dak... ribbels naar beneden:
(de volgende dag hebben wij dus nog even alle ramen omgedraaid. Zucht, lezen is ook een vak)


Na een hele dag waterpas en glas is dit het resultaat:

Tweede volle werkdag:


Op de tweede dag, dakramen maken en plaatsen (let op, glas kent verschillende maten) en de automatische raamopeners gelijk maar installeren:


Dan de gevel afwerken, er moet nog een dubbele deur in.


En dan staat er een kas.

Dit was wel echt een klus voor twee paar handen.

Alles past heel goed, nergens hebben we hoeven wringen, boren of buigen. Alleen heel goed lezen en met beleid alles in elkaar zetten.

No comments:

Post a Comment